Vår nettside bruker cookies til statistikkformål.

Ok
Logo
Advokater
Artikler og nyheter
Kompetanse
Priser og vilkår
Om
Kontakt oss
Bestill nettmøte
Logo

Advokatfirmaet Legalis

Faglig tyngde og personlig oppfølging.

Advokatfirmaet Legalis kombinerer det beste av mennesker, juridisk kompetanse og innovasjon for å gi deg den beste oppfølgingen i en ofte krevende situasjon. Advokater i Oslo, men hjelper klienter over hele landet
- også på engelsk, tysk, arabisk, tyrkisk og portugisisk.

Read in english

Bildekarusel, bilde 1
Bildekarusel, bilde 2
Bildekarusel, bilde 3
Bildekarusel, bilde 4
Bildekarusel, bilde 5
Bildekarusel, bilde 6

Se webinar om samboerkontrakt

Se vår advokat Siri Runung holde webinar om samboerkontrakt, i samarbeid med SpareBank 1 Østlandet.

Hvorfor Legalis?

Fornøyde kunder

Våre klienter er det viktigste, og når dere er fornøyd har vi gjort en god jobb. At dere er fornøyd viser våre gode tilbakemeldinger fra klienter – vi er ett av landets advokatfirmaer med best kundetilbakemeldinger.

Kompetente advokater

Våre advokater er faglige dyktige, og spesialisert innen ett eller flere rettsområder. Oppnås ikke ønsket resultat gjennom forhandlinger har vi mange slagkraftige prosessfullmektiger for domstolsbehandling. Klientens interesser er det viktigste og vi jobber alltid for at du skal få en best mulig løsning på saken din.

Fornuftige priser

Vi har priser tilpasset våre klienter – som stort sett - er helt vanlige folk og mindre bedrifter. Du får alltid en gratis innledende vurdering for å se om du har en sak å gå videre med. Oppdrag inngås skriftlig og skal være ryddig og oversiktlig for deg som klient. For enkelte oppdrag kan fastpris tilbys på forespørsel.

Enkel tilgang til advokat – chat og nettmøter

I Legalis er vi opptatt av å ufarliggjøre advokaten og gjøre tilgang til juridisk bistand enklest mulig. Vårt mål er derfor å være ledende på digitale satsinger. Løsningene vi utvikler har klienten i fokus og via Advokatchatten kan du chatte og få juridiske avklaringer i enkle spørsmål. Via Timebooking kan du selv velge din advokat, dag og tidspunkt for når du vil snakke med advokaten. Pris avtales på forhånd i denne tjenesten.

Tonje Hovde Skjelbostad
Tonje Hovde Skjelbostad

Daglig leder

Tonje Hovde Skjelbostad er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen og daglig leder i Advokatfirmaet Legalis og Alt Legalt-konsernet. Hun har mange års erfaring som juridisk rådgiver og avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet hvor hun blant annet har hatt ansvaret for tilsynets arbeid på boligområdet, markedsføring i sosiale medier og e-handel og angrerett. Hun har fra dette særlig kompetanse innen markedsføringsrett, boligrett, eiendomsmeglingsrett, kjøpsrett, kontraktsrett og forvaltningsrett.

Ulrik Motzfeldt
Ulrik Motzfeldt

Senioradvokat

Ulrik Motzfeldt har jobbet som advokatfullmektig og advokat siden 2010, og da primært innenfor områdene familie- og arverett. Han har i tillegg jobbet med flere andre fagområder knyttet til privatpersoner, slik som kontraktsrett, eiendomsrett, strafferett og forvaltningsrett. Innenfor familieretten bistår Motzfeldt med de fleste sakstyper slik som utarbeidelse av testamenter og fremtidsfullmakter, ektepakter og samboeravtaler, samt bistand i forbindelse med arveoppgjør, skilsmisseoppgjør og samlivsbrudd. Han bistår også i saker om barnefordeling. Motzfeldt er opptatt av at klientene skal oppleve en trygg prosess rundt sin sak, med faglige gode råd underveis. Han har også bred erfaring fra å prosedere saker i domstolene.

Siste nytt

Modernisering av markedsføringsloven

Frode Elton Haug

Frode Elton Haug

  • Markedsføring og immaterialrett
Her er en oversikt over de viktigste endringene i markedsføringsloven som gjelder fra 1. oktober 2023.

Kan styret kreve tilgang til din bolig?

Siri Margrethe Nilsen

Siri Margrethe Nilsen

  • Eiendom og entreprise
Det er styrets plikt å sørge for at boligselskapet driftes på en forsvarlig måte og at det blir utført vedlikehold, vedtatte fellesinstallasjoner og nødvendige oppgraderinger for å tilfredsstille offentligrettslige krav. Iblant innebærer styrets vedlikeholdsansvar at enten styret selv, eller noen på deres vegne, må ha tilgang til de enkelte boligene for å kunne utføre arbeidene. Da oppstår spørsmålet om styrets mulighet til å kreve tilgang til den enkelte eiers bolig. Utgangspunktet er at styret kan kreve dette. Typiske eksempler er installasjon av fibernett eller branntilsyn.

Søksmålskompetanse ved mangler ved nybygg og oppussing av eksisterende bygg

Simen Mørk Lanes

Simen Mørk Lanes

  • Eiendom og entreprise
Ved oppføring av nybygg hvor det samtidig stiftes et eierseksjonssameie eller borettslag eller ved oppussing av eksisterende bygg, er det ikke uvanlig at det oppstår uenigheter mellom utbygger/entreprenør og borettslaget/eierseksjonssameiet om feil og mangler, som til slutt havner i forliksrådet eller domstolene. For å reise sak for forliksrådet eller domstolene, må den som reiser saken ha partsevne og et reelt behov for å få kravet avgjort i forhold til saksøkte. Spørsmålet som da stiller seg er følgende; Har borettslaget/eierseksjonssameiet som sådan kompetanse til å reise sak mot utbygger/entreprenør?

Bruk av forkjøpsretten og kan du angre deg?

Mona Ahwazi Grut

Mona Ahwazi Grut

  • Eiendom og entreprise
Forkjøpsretten gir deg en rett til å kjøpe en leilighet til høyeste bud uten å selv være med i budrunden. I praksis betyr dette at der selger har godtatt høyeste bud fra en budgiver, kan du nå hoppe inn i det samme budet. Noen ting må likevel være på plass før man tar et slikt valg. Man må som regel ha et finansieringsbevis fra banken før man melder forkjøpsrett. Dersom det er andre som også melder forkjøpsrett er det den med lengst ansiennitet eller lengst botid som vinner retten til å kjøpe leiligheten.
Logo

Besøksadresse: Universitetsgata 8, 0164 Oslo

Postadresse: Advokatfirmaet Legalis AS, Postboks 444, 0103 Oslo

Les om personvern.
Standardvilkår

© 2023 Advokatfirmaet Legalis AS, utviklet av Legalit AS.