Har du fått restskatt, gjerne omtalt som «baksmell», så kan det være lurt å betale den nå. Hvis du betaler restskatten innen 31. mai så vil du slippe å betale renter på restskatten.

Renten på restskatten er nå 1,17% per år og beregnes fra 1. juli 2019 og frem til forfall første termin restskatt 2020. Renten er slik sett ikke høy, men dersom man venter med å betale restskatten til det kommer krav om dette, så må man betale renter for i overkant av et år. Det kan fort bli en god del kroner, selv med lav sats.

For å betale restskatten innen 31. mai, så betaler du inn det Skatteetaten omtaler som et «tilleggsforskudd», som vil si å betale hele restskatten før den forfaller.

Du trenger et KID- nummer for å betale inn restskatten/tilleggsforskuddet, dette kan du selv lage på nettsiden til skatteetaten: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skatteoppgjor/restskatt/kid-for-tilleggsforskudd-og-forskuddsskatt/

Restskatten skal betales til skatteoppkreveren i din kommune. En oversikt over alle skatteoppkreverne og deres kontonummer finner du på Skatteetatens nettsider: https://www.skatteetaten.no/kontakt/kontor/skatteoppkrever/

Dersom du betaler inn for mye restskatt vil du få dette tilbake, med renter, når skattepengene utbetales. Skatteetaten opplyser på sine nettsider at dersom du har under kr 100,- i restskatt så trenger du ikke å betale.

 

Advokatfirmaet Legalis har 30 advokater og spesialister innen blant annet fast eiendom, kjøpsrett, samlivsbrudd, arv og skatt. Hvis du har behov for bistand i sak, bruk vår advokatchat eller ta kontakt på 22402300 / advokat@legalis.no.  

Advokatfirmaet Legalis. Vi tenker noen trekk lenger.