HjemArtiklerAdvokatfirmaet Legalis styrker satsingen på markedsføringsrett

Advokatfirmaet Legalis styrker satsingen på markedsføringsrett

Tidligere juridisk direktør i Forbrukertilsynet, Frode Elton Haug (45) går inn i Advokatfirmaet Legalis i begynnelsen av april. Elton Haug er en av landets fremste eksperter på markedsføringsrett med 20 års erfaring fra Forbrukertilsynet. I tillegg til inngående kunnskap om markedsførings- og forbrukerrett, har han også betydelig kompetanse innen personvern/GDPR og immaterialrett. Elton Haug er forfatter av boken «Markedsføringsrett i et nøtteskall» og kommentarene til markedsføringsloven hos Karnov Lovkommentarer.

Legalis satser videre på å tilby privatpersoner og bedrifter advokattjenester av høy kvalitet til moderate priser, og fortsetter veksten når firmaet nå nærmer seg 35 advokater.

- Vi er svært fornøyd med ansettelsen av Frode Elton Haug, som er en profilert og erfaren jurist med sterk kompetanse på markedsføringsrett, forbrukerrett, personvern og immaterialrett. Han har stort engasjement og faglig tyngde som Legalis sine klienter nå vil kunne dra nytte av. Han vil utvilsomt gjøre oss enda bedre i stand til å yte bistand av høyeste kvalitet, særlig inn mot bedriftsmarkedet, sier Tonje Hovde Skjelbostad, daglig leder i Legalis og tidligere kollega av Elton Haug i Forbrukertilsynet.

Elton Haug følger også utviklingen innen EU-retten tett på feltene han arbeider med. - Vi har allerede sett effekten av GDPR. Markedsførings- og forbrukerretten får nå den samme oppgraderingen med blant annet overtredelsesgebyrer på inntil 4 % av årsomsetningen eller 25 millioner kroner ved lovbrudd. Derfor er det nå viktigere enn noen gang å kunne tilby god juridisk rådgivning til næringsdrivende innen disse områdene, sier Skjelbostad.

Legalis satser på en kombinasjon av spesialisert kompetanse og moderate priser, med virksomhet rettet mot privatpersoner og deres behov for bistand innen blant annen eiendom og bolig, kjøp, familierett og arv. I tillegg styrker Legalis fokusetpå rådgivning og bistand inn mot småbedriftsmarkedet og næringsdrivende som markedsfører og selger varer og tjenester til forbrukere. Legalis fortsetter også satsingen på digitalisert og enkelt tilgjengelig bistand for sine klienter.

- Jeg ser frem til å bidra til å yte enkelt tilgjengelig og kostnadseffektiv advokatbistand av høyeste kvalitet til Legalis sine klienter innen privat- og bedriftsmarkedet. Den digitale utviklingen stiller nye krav og forventninger til hvordan advokattjenester ytes. Jeg er glad for å kunne gå inn i Legalis som gjennom sin digitale satsning viser at firmaet har skjønt hvilke muligheter dette gir for å yte bedre tjenester, sier Elton Haug.