HjemArtiklerÅpner advokatkontor i Sverige

Åpner advokatkontor i Sverige

Høsten 2022 åpnet Legal24 AB i Sverige under ledelse av advokat og daglig leder Amanda Onval, som også er deleier i selskapet. Alt Legalt AS er også eier i det svenske advokatselskapet.

Satser på privatrett og SMB

Legal24 AB vil primært gi bistand innenfor arv og familierett, utlendingsrett, strafferett og kjøpsrett på privatrettens område. I tillegg til flere områder innenfor SMB slik som kontraktsrett, selskapsrett, markedsføringsrett og GDPR.

Her ser vi et potensiale i det svenske markedet også, hvor vi i Legal24 AB vil videreføre den tanken vi har i Norge om at det skal være enkelt og på klients premisser å få god advokathjelp, sier Tonje Hovde Skjelbostad, konsernsjef i Alt Legalt.

I tillegg er om lag 300 svenske kommuner forsikret gjennom advokatforsikring hvor Legal24 AB skal bistå med håndteringen av sakene i Sverige.

Tre nye kollegaer i Sverige

På kontoret i Stockholm jobber nå to advokater. Amanda Onval og Ali Ghorbani. I januar starter en tredje ansatt.

Vi er svært glade for å ha fått advokat Onval på plass som leder av kontoret. Hun har jobbet som advokat i en årrekke og har selv drevet eget kontor. Våre svenske kollegaer deler våre verdier og jeg tror dette blir et spennende og fruktbart samarbeid. Onval er nå i gang med rekurrering av nye advokater og tar sikte på å være fem advokater i Stockholm løpet av 2023.

Onval er spesialisert innenfor strafferett og utlendingsrett hvor hun også holder forelesninger og utdanner advokater. Hun jobber også med familierett, trygderett og personskaderett. Ghorbani har jobbet med strafferett, familierett og omsorgstvister, trygderett, utlendingsrett og avtalerett og har tidligere jobbet på Skatteverket i Sverige.

Registering i Bolagsverket og dispensasjon for internasjonalt samarbeid fra det svenske Advokatsamfundet kom på plass nå i høst, og nå er vi klare for god drift og videre utvikling i Sverige.