Vår nettside bruker cookies til statistikkformål.

Ok
Logo
Advokater
Artikler og nyheter
Kompetanse
Priser og vilkår
Om
Kontakt oss
Bestill nettmøte
Logo

Denne uken kommer skattemeldingen

Fra og med 16. mars vil skatteetaten starte utsendelsen av skattemeldingen for 2020, og nytt av året er at du kan få oppgjøret allerede etter en til to uker.

Skatteetaten opplyser i pressemelding at elektroniske brukere vil, med noen få unntak, motta skattemeldingen i perioden mellom 16. mars og 7 .april. Du vil få beskjed via e-epost eller SMS når skattemeldingen er tilgjengelig . Dette forutsetter at du er registrert som elektronisk bruker.

De aller fleste lønnsmottakere og pensjonister skal nå få den nye skattemeldingen som ble lansert i fjor. De fleste næringsdrivende, dødsbo, diplomater og alle som pleier å motta skattemeldingen på papir får fortsatt skattemeldingen i gammelt format, og vil motta skattemeldingen fra 7. april.

Fristen for å endre og levere skattemeldingen for privatpersoner er 30. april, for næringsdrivende den 31. mai

Det er viktig å sjekke skattemeldingen og kontrollere at opplysningene stemmer. Herunder å fylle inn opplysninger som mangler som, for eksempel opplysninger om inntekter fra utleie, eller inntekt eller formue i utlandet. Grunnet koronasituasjonen er ikke fradrag for arbeidsreiser forhåndsutfylt, og du må selv fylle inn hvor mange dager du faktisk hadde arbeidsreiser. Lavere lånerenter og endring i inntekten vil også kunne medføre en endret skatteberegning fra tidligere år.

Nytt av året, dersom du leverer den nye skattemeldingen elektronisk er det mulig å motta skatteoppgjøret tidligere enn før. Skatteetaten opplyser at skatteoppgjøret kan være ferdig i løpet av en til to uker etter at du leverer skattemeldingen.Dette forutsetter imidlertid:

  • du bruker ny skattemelding.
  • både du og evt. ektefelle må levere skattemeldingen.
  • du kan ikke ha ubetalte krav.
  • skattemeldingen din må ikke ha blitt plukket ut til kontroll.

Det er viktig å merke seg at dersom man benytter seg av leveringsfritaket, altså ikke leverer skattemeldingen, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. Skatteetaten varsler deg når skatteoppgjøret er klart.

  • Skatt og avgift

Skrevet av:

Ingeborg Westby
Ingeborg Westby / Advokatfullmektig
ADVOKATFIRMAET LEGALIS

Vi er eksperter på skatt og avgift

Advokatfirmaet Legalis bistår privatpersoner og små og mellomstore bedrifter i spørsmål om personbeskatning, selskapsbeskatning, næringsbeskatning og avgift.

Start en gratis chat
Logo

Besøksadresse: Universitetsgata 8, 0164 Oslo

Postadresse: Advokatfirmaet Legalis AS, Postboks 444, 0103 Oslo


© 2022 Advokatfirmaet Legalis AS, utviklet av Legalit AS