Vår nettside bruker cookies til statistikkformål.

Ok
Logo
Advokater
Artikler og nyheter
Kompetanse
Priser og vilkår
Om
Kontakt oss
Bestill nettmøte
Logo

Slik unngår du renter på baksmellen

Har du fått restskatt, gjerne omtalt som «baksmell», så kan det være lurt å betale den nå. Hvis du betaler restskatten innen 31. mai så vil du slippe å betale renter på restskatten.

Renten på restskatten er nå 1,17% per år og beregnes fra 1. juli 2019 og frem til forfall første termin restskatt 2020. Renten er slik sett ikke høy, men dersom man venter med å betale restskatten til det kommer krav om dette, så må man betale renter for i overkant av et år. Det kan fort bli en god del kroner, selv med lav sats.

For å betale restskatten innen 31. mai, så betaler du inn det Skatteetaten omtaler som et «tilleggsforskudd», som vil si å betale hele restskatten før den forfaller.

Du trenger et KID- nummer for å betale inn restskatten/tilleggsforskuddet, dette kan du selv lage på nettsiden til skatteetaten: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/skatteoppgjor/restskatt/kid-for-tilleggsforskudd-og-forskuddsskatt/

Restskatten skal betales til skatteoppkreveren i din kommune. En oversikt over alle skatteoppkreverne og deres kontonummer finner du på Skatteetatens nettsider: https://www.skatteetaten.no/kontakt/kontor/skatteoppkrever/

Dersom du betaler inn for mye restskatt vil du få dette tilbake, med renter, når skattepengene utbetales. Skatteetaten opplyser på sine nettsider at dersom du har under kr 100,- i restskatt så trenger du ikke å betale.

  • Skatt og avgift

Skrevet av:

Ingeborg Westby
Ingeborg Westby / Advokatfullmektig
ADVOKATFIRMAET LEGALIS

Vi er eksperter på skatt og avgift

Advokatfirmaet Legalis bistår privatpersoner og små og mellomstore bedrifter i spørsmål om personbeskatning, selskapsbeskatning, næringsbeskatning og avgift.

Start en gratis chat
Logo

Besøksadresse: Universitetsgata 8, 0164 Oslo

Postadresse: Advokatfirmaet Legalis AS, Postboks 444, 0103 Oslo


© 2022 Advokatfirmaet Legalis AS, utviklet av Legalit AS