Vår nettside bruker cookies til statistikkformål.

Ok
Logo
Advokater
Artikler og nyheter
Kompetanse
Priser og vilkår
Om
Kontakt oss
Bestill nettmøte
Logo

Inkassovarsel på uriktig faktura

Spørsmål fra en voksen dame: Vi har pusset opp badet. Nå sier firmaet som gjorde jobben at det ble gjort en god del utover det som var inkludert i avtalen, og at vi må betale for dette. Vi er ikke enige i dette, men nå har vi fått inkassovarsel. Hva gjør vi?

Dette er blant de vanligste spørsmålene vi får. Mange synes det er svært ubehagelig å få inkassovarsel. De ender derfor opp med å betale kravet, selv om de mener det er uriktig. Dette er ikke en god løsning.

Hvis du gir skriftlig beskjed om at du bestrider kravet, gjerne med e-post, har ikke firmaet lov til å fortsette inkasso. Dette vil være i strid med inkassolovens regler om god inkassoskikk. For å komme videre med kravet, må den som krever betaling ta ut forliksklage. Deretter blir det behandling i det lokale forliksrådet, hvor begge parter får forklare seg om saken. Hvis man er uenig i forliksrådets dom, kan saken bringes inn for tingretten. Hvis det går så langt, bør advokat engasjeres.

Ofte er situasjonen slik at kjøper er enig i at noe skal betales, men at betalingskravet fra den andre parten er for høyt. Kanskje er det mottatt faktura på 60 000 kroner, mens kjøper mener riktig beløp er 40 000 kroner. Her er det fornuftig å betale det du mener er riktig. Dette er fullt mulig, selv om det står annet beløp på fakturaen. Hvis du ikke betaler noe, tvinger du i realiteten motparten til å ta rettslige skritt. Når det er betalt inn riktig beløp etter kjøpers syn, skjer det jevnlig at selger dropper videre pågang. Prosessen med forliksklage og behandlingen i forliksrådet er lite fristende for de fleste firma, og det er heller ikke sikkert forliksrådet er enig i at det skal betales noe mer.

  • Kjøp og pengekrav

Skrevet av:

Silje Foldøy Grutle
Silje Foldøy Grutle / Advokat / fagsjef kjøp- og pengekrav
ADVOKATFIRMAET LEGALIS

Vi er eksperter på kjøp og pengekrav

Advokatfirmaet Legalis bistår i tvister i forbindelse med kjøp av varer og tjenester. Vi yter i tillegg bistand i saker om private lån og betalingstvister.

Start en gratis chat
Logo

Besøksadresse: Universitetsgata 8, 0164 Oslo

Postadresse: Advokatfirmaet Legalis AS, Postboks 444, 0103 Oslo


© 2022 Advokatfirmaet Legalis AS, utviklet av Legalit AS