HjemArtiklerInkassovarsel på uriktig faktura

Inkassovarsel på uriktig faktura

Hva gjør du dersom du får inkassovarsel på et krav du mener er feil?

Dette er det mange som lurer på. De fleste synes det er svært ubehagelig å få inkassovarsel. De ender derfor opp med å betale kravet, selv om de mener det er uriktig. Dette er ikke en god løsning.

Hvis du gir skriftlig beskjed om at du bestrider kravet, gjerne på e-post, må inkassosaken stanses. Noe annet vil være i strid med inkassolovens regler om god inkassoskikk. For å komme videre med kravet, må den som krever betaling eventuelt ta ut forliksklage, og det er det mange som ikke tar seg bryet med. Dersom det blir behandling i det lokale forliksrådet, vil begge parter få forklare seg om saken. Hvis man er uenig i forliksrådets dom, kan saken bringes inn for tingretten.

Ofte er situasjonen slik at kjøper er enig i at noe skal betales, men at betalingskravet fra den andre parten er for høyt. Kanskje er det mottatt faktura på 60 000 kroner, mens kjøper mener riktig beløp er 40 000 kroner. Her er det fornuftig å betale det du mener er riktig. Dette er fullt mulig, selv om det står et annet beløp på fakturaen. Hvis du ikke betaler noe, tvinger du i realiteten motparten til å ta rettslige skritt. Når det er betalt inn riktig beløp etter kjøpers syn, skjer det jevnlig at selger dropper videre pågang.

Få hjelp av en spesialist på kjøpsrett

Få hjelp fra advokat i forbindelse med kjøp eller salg av bil, båt, motorsykkel (MC), bobil, campingvogn eller andre varer.